werk – Behind Closed Eyes – Jette Dalsgaard

27. februar – 2. april 2020

Udstillingen tager sit udgangspunkt i teksten ”The Mountain”, en poetisk rejse, undfanget i en 7 dages retreat in silence, et eksperiment med det formål at undersøge om og hvordan den meditative praksis kan bidrage til det kunstneriske arbejde.

Teksten, ordene er langsomt udvisket og omdannet til fysisk form og skulpturelle objekter, der under processen har konverseret om deres placering i Kunstbibliotekets upolerede rum og er således skabt til stedet.

werk : det tyske ord fabrik, cirkulation, gentagelse

Jette Dalsgaard arbejder med skulptur/installation og benytter sig af mange forskellige materialer; voks, resin, træ, metal, sten, ord, papir, ler, snor, gips og farve. Intuitivt omsætter hun indtryk og følelser til abstrakt form.

Der er et omdrejningspunkt og en intention bag hendes værker, det er en følelse, en vision, der er båret ud af drømmenes land, en før bevidsthed. Det er ikke fuldstændigt klart men et sted der arbejdes henimod, henimod forståelsen.

Jette Dalsgaard bor og arbejder i København, dimitterede fra KABK, Royal Academy of Art The Hague i 2018, Har gået på University of the Arts i London, samt Kunstskolen Spektrum i København. Udvalgt som dimittend på udstillinger i Holland, og har desuden udstillet på Kunstnernes Efterårsudstilling, Den Frie og Forårsudstillingen på Charlottenborg.