Aftryk af en underskov – Lisbeth Nielsen Lyrstrand

26. jan – 25. feb 2017

Over en lang tid har Lisbeth Nielsen Lyrstrand kredset om naturen som objekt i sit kunstneriske virke. Klimaforandringerne og hendes bopæl midt i skoven er medvirkende faktorer. Naturen trænger sig på – og samtidig kan klimaforandringerne opleves som noget, der i overført betydning truer med at tage det frie udsyn.

”Et tilbagevendende spørgsmål for mig er: Hvordan begribes den natur, som jeg er en del af, og som konstant viser sig fra nye sider og samtidig er urgammel. Jeg går på opdagelse, indsamler og tager aftryk af naturen, fotograferer den, samt inddrager naturens materialer direkte i udstillingsrummet.”

Med akrylmaling på akvarelpapir tager hun for eksempel aftryk af græs og blade og med flydende latex, aftryk af skovens rummelige forekomster. Undervejs, gennem processen og materialerne opstår der nye erkendelser. Spejlinger, forside, bagside, brudstykker og nye helheder bliver til objekter og billeder, som fremvises på gulv og vægge, som en slags erindringsarkiv, i et ønske om at processen fortsætter sammen med beskueren, der ser udstillingen.

De to udstillingslokaler i Kunstbiblioteket har kun sparsom naturlig lyskilde, og med beliggenheden midt i København, langt fra den grønne natur, opleves stedet som en understøttende kontrast for udstillingen ”Aftryk af en underskov”.

Foto galleri